Veelgestelde vragen

De lokale vrijheidsvlaggen worden vooralsnog in twee uitvoeringen met van elk twee formaten uitgevoerd met zowel een lokaal als een nationaal accent. Zo is er de horizontale vrijheidsvlag voor een gevelstok of vlaggenmast tot 5 meter hoogte en is er de verticale baniervlag voor vlaggenmasten met banierhouder van 5-7 meter. Onder vlagkeuze kunt je voorbeelden van deze typen zien.

Alle genoemde prijzen op Vrijheidsvlaggen.nl zijn exclusief 21% BTW. Op de factuur wordt het BTW bedrag gespecificeerd.

Indien de levertijd van belang is, wordt altijd gekozen voor digitaaldruk. Indien er grotere oplagen vlaggen geproduceerd moeten worden, dan is zeefdruk vaak gunstiger qua prijs. Ook de kleurintensiteit is bij zeefdruk wat hoger, met name is dat zichtbaar bij volvlakkleuren. Het proces van zeefdruk vraagt echter wel om een wat langere doorlooptijd.

In het geval van de gevelvlaggen is de minimale bestelhoeveelheid 25 exemplaren bij digitaaldruk en 100 exemplaren bij zeefdruk. Dat de minimale oplage bij zeefdruk hoger is heeft te maken met de vaste kosten die aanmerkelijk hoger zijn voor dit drukproces.

Voor de baniervlaggen geldt een minimale bestelhoeveelheid van 10 stuks. De baniervlaggen worden in digitaaldruk uitgevoerd, gezien de maximale oplage die besteld kan worden.

Indien wij het drukbestand voor je verzorgen, wordt hiervoor een vast bedrag van € 40,00 (excl. BTW) berekend. Wij zorgen er dan voor dat aan de hand van jouw instructies en (eventueel) je logo een ontwerp gemaakt wordt. Je krijgt dan, voordat er gedrukt wordt, nog even een proef ter goedkeuring.
Maak je zelf het drukbestand-PDF, dan geldt er natuurlijk geen toeslag.

Deze instructies gelden alleen indien jij  het drukbestand aanlevert.
Het meest veilige is om een PDF bestand aan te leveren, maar ook -ai, -eps, of -cdr kunnen verwerkt worden. De gewenste resolutie voor drukbestanden is 300 dpi. Voor 70×100 en grotere vlaggen geldt dat het bestandsformaat 10% van origineel moet zijn, zonder snijranden en druktekens. Teksten, tekens en figuren omzetten naar lettercontouren / schaal volgen. Kleuren in CMYK of PMS coated voorzien van kleurnummers.

Voor verpakking en verzending naar één adres in Nederland geldt een vast tarief van € 8,00 per bestelling. Ook als er meerdere soorten in 1 bestelling worden geplaatst wordt er slechts 1x € 8,00 excl. BTW in rekening gebracht.

De levertijd van de vrijheidsvlaggen hangt af van de drukmethode die gekozen wordt. Zo is de levertijd bij digitaaldruk standaard 6-10 werkdagen en bij zeefdruk 11-15 werkdagen na ontvangst van je betaling en goedkeuring op de drukproef (indien wij het ontwerp voor je verzorgen). Bij grotere oplagen is verwerking via zeefdruk vaak wat gunstiger qua prijs.
In verband met het coronavirus is het raadzaam tijdig te bestellen.

Vrijheidsvlaggen.nl heeft voor iedere opgenomen plaats een standaard ontwerp met een lokaal accent opgenomen voor zowel de gevelvlag als de banier. Daarbij zijn keuzes gemaakt. Kenmerk van de vlag is dat er altijd de vredesduif op dient te staan, de plaatsnaam en “viert vrijheid”. Daarbij zijn de kleuren herleid uit de plaatselijke vlag, soms gecombineerd met het blauw van de vredesduif.

Zolang er nog geen eerste bestelling is geweest van vlaggen met uw plaatsnaam, kan via het contactformulier een verzoek worden ingediend om kleine modificaties in bijvoorbeeld tekstkleur door te voeren. Mocht dit verzoek ingewilligd worden, dan geldt het aangepaste ontwerp als nieuwe standaard op Vrijheidsvlaggen.nl.

De vlaggen hebben een gemiddelde levensduur van vier maanden bij een continu gebruik. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het is mogelijk de vlaggen te wassen op 30 graden, alleen adviseren wij dat niet. Door het wassen van de vlaggen kunnen de kleuren wat gaan verbleken en het verkort de levensduur enigszins.